78083

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 24. 11. 2012
Re: Test kvality

Myslím, že se tím zkoušelo množství bílkovin v medu, ty se měly lihem srazit. Takže by tím měl být identifikován jednoznačně medovicový med, kde je těch bílkovin až několik procent , ale možná i květový med. Naopak měly být poznány jednoduché padělky medu namíchaného jen z obarvených cukrů či "med"od "cukrářů" udělaný jen zkrmením cukru včelami. Nevím ale, jak by to bylo s padělkem medu z sladového cukru, protože tam by mělo být určité procento dextrinů, které by se vysrážely taky.
Pravděpodobně tam bude předepsáno přesné množství medu naředěno přesným množstvím destilky a do toho přesné množství lihu, aby to bylo opakovatelné.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59595


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
kozlík (88.101.43.179) --- 24. 11. 2012
Re: Test kvality

Takže mám dát lžičku medu a lžičku lihu - asi vodky , když se to nesrazí , tak je to med , nebo ne ?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59599


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Aleš Molčík (37.188.239.224) --- 25. 11. 2012
Re: Test kvality

Tak jsem to vyzkoušel. Dal jsem na lžičku letošní lípu, druhým rokem zimuji na medu, takže cukrové zásoby vyloučeny, na to jsem kapnul slivovici 55% a bylo vidět jak se med rozpouští. Potom jsem si na lžičce rozpustil ve vodě cukr(hustý sirup) a tam bylo vidět, že slivovice plave. Ani v jednom případě žádná sraženina.
Ale asi žádný spolehlivý závěr bych z toho nedělal, to bych musel vidět jak se líh chová na falšovaném medu, ale s takovým medem nemám zkušenost. Mě jen tak napadá jestli to nesouvisí s obsahem vody.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59601


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
kozlík (83.208.178.212) --- 25. 11. 2012
Re: Test kvality

Prý falšovaný med se srazí - zhrudkovatí .

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59611


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu