78125

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Radim Polášek (e-mailem) --- 1. 11. 2006
Re: gabon

Tento příspěvek jsem poslal 31 před pátou ráno. Objevil se v diskuzi ve
14,43 odpoledne. Kdypak se asi objeví v diskuzi tento článek? ( 4,15 ráno
odesílám)

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Radim Polášek" <>
To: <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, October 31, 2006 4:50 AM
Subject: Re: gabon


> No já jsem původně psal o tom, že př Veselý přirovnává toxicitu Gabonu k
> toxicitě kuchyňské soli. Má pravdu, pokud se myslí akutní toxicita Ld 50,
> která udává dávku, která do tuším 24 hodin zabije 50 % příslušných
> živočichů. Jenže pak je ještě dlouhodobé zatížení organismu rezidui
> příslušné látky. To u kuchyňské soli nebo třeba kyseliny šťavelové nebo
> třeba i kyanovodíku a jeho solí jako jednoduché látky relativně běžně se v
> organismech vyskytující není, ale u těch složitějších "umělých" je. Třeba
> polychlorované bifenyly PCB budou mít podobnou akutní toxicitu Ld 50 jako
ta
> kuchyňská sůl a přesto byly zakázány. Protože jejich rezidua přetrvávají
> desítky až stovky let beze změny v přírodě, o prostředí v organismu ani
> nemluvě. Taky analytické metody jsou postupně vylepšovány, směřuje to
pomalu
> k tomu, že třeba v 60 letech se někomu z kapky krve provede analýza a
lékař
> potom z výsledků řekne: Vy jste asi před 40 lety pracoval 10 let v
lakovně,
> asi 20 let jste léčil včely, asi před 30 let jste se setkal s PCB,
nebouchl
> Vám na zahradě transformátor? a posledních 10 let jste dělal někde s
gumou,
> asi s pneumatikami a tak dále. Veřejné přirovnávání Gabonu k kuchyňské
soli
> může právě některé včelaře svést k nedodržování hygienických předpisů při
> manipulaci a tím k zbytečnému "dodávání" této látky do organismu.
>
> R. Polášek
>
>
>


----------------------------------------------------------------------------
----


> _______________________________________________
> Konference Vcely
> Vcely/=/v.or.cz
> http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 19157


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu