78083

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Radim Polášek (e-mailem) --- 20. 1. 2006
Re: RE: Ztekucování medu

Já mám tyčový termostat do starého Tatramat boileru a mám ho celý umístěný
uvnitř.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Ing. Milan Valenta" <>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, January 20, 2006 11:10 AM
Subject: Re: RE: Ztekucování medu



Tak to já mám opačné zkušenosti - termostat z bojleru se mi vůbec
neosvědčil. Teplotné histereze je u něj cca 6-10°C.
A pokud jsem jej nastavil v létě na max. teplotu např. 48°C, pak
o pár týdnů později při ochlazení okolní teploty jsem naměřil
teploty i o 10°C rozdílné - vyšší. Termostat jsem měl umístěn
zvenku ledničky a čidlo prostrčené utěsněným otvorem dovnitř
ledničky. Vysvětluji
si to tím, že okolní teplota ovlivňovala spínací bimetalový
prvek.

Nyní tento termostat používám jen jako pojistné řešení pro případ
vyhoření elektroniky (v tom případě fén hřeje nepřetržitě)
- je zapojen do série s elektronickým spínačem a je nastaven na
podstatně vyšší teplotu.

Milan Valenta

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14167


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu