78128

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


zak (e-mailem) --- 17. 10. 2005
RE: Produkujte med a drte hubu

Ale o tom současná produkce je. Splnit požadované normy, proto aby kontrola
nezavřela provoz, ale pokud kontrola nekouká, tak dělat cokoliv s cílem
snížit výrobní cenu, jelikož běžný spotřebitel hledí hlavně na cenu.

Zajímá spotřebitele co obsahuje maso z kuřete a čím kuře bylo krmeno ? Ne,
má dobrou cenu a dle dostupných informací je kuřecí maso zdravé. V podstatě
obdoba jako s masem v marketu, jen to jako spotřebitelé nevidíme. Kdo ale má
zkušenosti se zvěřinou (nebo si sám nakládá maso na uzení), tak určitě ví,
že "uleželé" maso, které je dobře upraveno je chutnější, než to zcela
čerstvé.
A zde je problém, laikovi zachutná pak spíše to uleželé, i když je to z
hlediska současné hygieny hrůza.

Časy cen ve výkupu za socialismu tu již nebudou. Takže dle mne lze přežít
jen produkcí kvant za minimální cenu, nebo budovat klientelu náročných
spotřebitelů, ale to dá dost práce (třeba trhy, prázdninové akce pro
turisty), tak jako třeba některá malá jatka, co fakt dělají párky z masa,
jsou ale podstatně dražší.

Dříve jsem vybíral kafe dle třídy A, B, C (tuším to bylo dle ČSN, podíl
příměsí, plísní atd.) Nyní se tak již neoznačuje. A bylo nejkvalitnější,
tak když běžela reklama na super kávu a já se pak podíval na balení, byla to
třeba třída C, tak jsem si řekl, ti mají dobrý marketing.

Ale zpět k medu, víte které dítě je v USA postiženo pesticidy ? Dítě
farmáře. Stejně tak mi někteří hloubaví zákazníci říkají, kolik chemie a
přírodních alergenů od zamědělců je v tom našem naturálním medu oproti
běžnému cukru ? To jsou věci, které vrtají mnoha lidem hlavou.

Marketingem zpracovaný uživatel chce tekutý med a market mu jej pohodlně dá.
A jeho tělo je na konzumaci sirupů opakovaně připraveno, takže mu chutné
lépe než ten náš "pravý".

Občas se zmiňuje Německo jako vzor. Když jsem byl poprvé před 22 lety v
bývalém západním Německu jako student na brigádě - přesněji malá vesnička -
západ Bavorska, dostal se tábor do finančního deficitu. Byl jsem velmi často
odpovědný za nákupy potravin, jelikož jsme měli minimum peněz, místní
brigádníci kupovali kvalitnější potraviny v místním obchodě (taky jsem
koukal na různé druhové medy, marmelády, byly fakt dobré), já využil cesty
dodávky do města a nakoupil velká balení jednorázově v marketu. Místní se z
počátku kroutili, ale jiná možnost nebyla. Pokud se ale podívám na dnešní
známé v Sasku, tak existuje jen cesta z práce nebo o víkendu autem do
marketu, nacpání ledničky. Často si říkám, existuje ta malá prodejna
potravin ještě dnes, nebo již všichni nakupují v marketu zdravý tmavý
chleba, který je z běžné mouky s barvivem cestou z města ?

Dle mého je to v první řadě o tom, podívat se na složení, co vlastně jím.


K. Žák

-----Original Message-----
From: Richard imko [mailto:vcelar.rs/=/tiscali.cz]
Sent: Sunday, October 16, 2005 6:58 AM
To: V?ela?sk? mailing list
Subject: Produkujte med a drte hubu

Z některých příspěvků mi připadá, že se mám vykašlat na kvalitu, nechat si
starý zrezivělý medomet. Natřískat hodně medu, ten prodat do výkupu a držet
hubu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12651


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu