78128

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 15. 11. 2012
Re: med na vaření a pečení (59393)

je to druhořadý med, který třeba obsahuje příliš vody nebo je porušený vysokou teplotou, neboli nemá příslušné enzymy a obsahuje příliš HMF nebo jiným způsobem nesplňuje normu na včelí med jako potravinu. To by pro medocukrové těsto , které se používá pouze k podněcování a nepřijde do zimních zásob nijak zvlášť nevadilo.
Problém by ale mohla být kontaminace takového medu sporami moru plodu. I když nevím, jestli to není jen teoretická možnost. Ale ve spoustě zemí produkujících levný nekvalitní med je běžné potlačování příznaků moru plodu ve včelstvech antibiotiky a med z těchto včelstev je potom kontaminován.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59398


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Aleš Molčík - Re: Re: Re: NovÄ? tÄ?ma!? mor
Předchozí:Radek HubaÄ? - Re: med na vaĹ?enĂ­ a peÄ?enĂ­


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu