78082

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



KaJi (88.103.157.154) --- 22. 3. 2009
Re: Velké balení cukr (34753) (34757) (34758) (34759) (34781) (34784) (34795)

> Zajímavé v této souvislosti je, že nejlacinější med se k nám dováží z
> Itálie. Zřejmě i tam mají flexibilní preacovní sílu ve státní správě. :-))

Itálie je kapitola sama pro sebe, coby země s nemocným hospodářstvím je tam
pracovní síla v jižní části velice levná, pokud rovnou to za pár šupů a na
černo nedělají afričtí a podobní přistěhovalci.
--------------------------------------------
Už vidím černocha jak dělá na černo na celnici nebo na berňáku. :-)))
--------------------------------------------

K tomu, že se cukr smíchá s kakaem nebo čajem, doveze a potom přečistí, na
to se dívám poněkud skepticky. Ono to totiž není tak jednoduché takový mix
spolehlivě a hlavně levně zbavit příměsí včetně zabarvení a potom zase
odpařit roztok a získat tuhý rafinovaný cukr, aby se to vůbec cenově
vyplatilo.
--------------------
Tohle taky nikdo nedělal. To se spotřebovávalo do potravinářské a cukrářské výroby. Naprosto legálně a nice se nemuselo vykazovat. Než se upravil/upřesnil celní sazebník.
-----------------------


To není líh s realizovatelnou tržní cenou díky dani 200 - 400 kč
za litr, ale cukr s cenou 20 Kč za kilo. Dávalo by to poněkud větší smysl
pouze v případě, kdyby se taková směs rozpustila, zběžně zbavila příměsí a
potom prodala jako sirup pro výrobu čokoládových cukrovinek nebo stáčených
čajů a podobných. A původní rafinovaný cukr, který by se jako nakoupil pro
tuto výrobu, potom nějak pod rukou prodal...
-------


Mějte se, jdu makat. :-))

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 34796


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Radim Polá?ek - Re: Velk? balen? cukr
Předchozí:Radim Polá?ek - Re: Velké balení cukr


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu