78082

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Vesely Emanuel --- 28. 6. 2002
RE: Kvasici med

Další důvod pro mě proč nedělat pastovaný med, kromě toho, že mi to nikdo
nechce kupovat a je s tim prace :-).Jinak mi vrtá hlavou, jak může med s 18
proc. vody jenom tim, ze je jinak rozmichany a doufam ze uzavreny, zkvasit.
Vzdyt je to smes krystalu a tekuteho medu. Myslim si ze ten med uz musel mit
vyssi obsah vody. Pokud by to bylo jen teplem a sluncem, pak stejne riziko
by melo byt i u nepastovaneho medu.
Eman

:>Příčina bývá v tom, že pastovaný med byl skladován někde na slunci
:>nebo v teple. Na povrchu se pak vytvoří vrstvička řídkého ztekuceného
:>medu, která snadno zkvasí.
:>
:>U pastovaného medu je nutno upozorňovat zákazníky, aby jej skladovali
:>na místě bez přímého oslunění a chránili jej před zvýšenou teplotou.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1363


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Jiri Borik - Re: Kvasici med
Předchozí:Baudis Jan P. - Re: Kvasici med






Klikněte sem pro nápovědu