78082

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Stonjek (62.84.141.151) --- 21. 10. 2005
Medovec - výroba.

Jednoduchý návod na výrobu medovce: Naučili nás to ukrajinští dělníci a to jsou mistři pálit z čehokoliv. 7 kg medu, 3 kg cukru, 20 l vody a půl kila droždí teplo cca 30 stupňů. Kvasí se v prádelním hrnci, dolů se dá naležato kompotová lahev. Kvašení je opravdu bouřlivé a tím se lahev na dně otáčí a obsah promíchává. Až se obsah uklidní přistoupí se k pálení. Opět žádná věda. Do medometu se stočí měděná trubka, která dole prochází gumovou zátkou. Tím máme chladič až se do medometu naleje voda. Vaříme v konvi od mléka, papiňáku apod. Propojení trubičkou by pro kutily meměl být problém.Je dobré mít na konvi teploměr. Vše co se vypálilo pod 85 stupňů se musí vylít a je to v tomhle množství asi sklenička od hořčice což je asi míra aby se mohlo upustit od teploměru. Vaří se jen tak mírně pod bodem varu, nebo tak kolem něj. Důležité je odhadnout, kdy je konec kvality, protože pak už je to pouze chuťovou kvalitou na čištění bot. Dobrým poznávacím znamením je, že se produkt začíná víc kalit. I když jsem k prvnímu ochutnání přistoupil značně nedůvěřivě, boje se o svůj zrak, byl jsem mile překvapen. Chuť hodně lahodné vodky a pije se to velmi dobře. Přeji plno hezkých chvil u vlastního medovce. Zdraví R. Stonjek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12767


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Stonjek - Medovec - výroba.
Předchozí:Karel - Re: Re: Med v krkonoších






Klikněte sem pro nápovědu