78132

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 18. 6. 2017
Re: kilo mĂĽsla 200 KĂ??

samozřejmě to bylo jen pro známé, vzdálenější rodinu a ty kteří nedůvěřovali
tehdejší obchodní síti. Tehdy se z medu odfiltrovával pyl který tvoří
kondenzační jádro při krystalizaci nebo se med přehříval aby vydržel déle
tekutý či se přidávaly škroby které tomu zabraňovali. To všechno je dnes
zakázané a jak při kontrolách v obchodní síti vidíme tak se to stále
pokoušejí dělat.

pepan

---------- Původní e-mail ----------
Od: R. Polášek <e-mail/=/nezadan>
Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz>
Datum: 18. 6. 2017 13:28:29
Předmět: Re: kilo m?sla 200 KÄ?
"T oby mě zajímalo, kdo tehdy prodával do výkupu dráž a po kilech lidem ze
dvora levněji. Když do výkupu se to mohlo rovnou u včel a medometu stáčet
do hliníkových konví Jednoty a rovnou jakékoliv množství plných konví dát
hned do výkupu.
Zatímco při prodeji ze dvora to včelař musel doma skladovat v nádobách a
dávat do přinesených flašek.
Navíc Jednota nehodnotila senzorickou kvalitu medu , takže řepkový byl za
stejné peníze jako nejžádanější medovicový.
"

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 70634


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu