78082

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


stano (91.127.207.109) --- 12. 4. 2017
podnecovania

vytocil som stare krmne zasoby ako riedit 1 kg zasob kolko vody a je potrebne aj povarit???????????? dakujem Stano

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 70366


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
R. Polášek (85.71.180.241) --- 13. 4. 2017
Re: podnecovania

"vytocil som stare krmne zasoby ako riedit 1 kg zasob kolko vody a je potrebne aj povarit???????????? dakujem Stano"
Na podněcování se používá roztok zhruba 1:1 nebo řidší, takže naředit na zhruba tuto hustotu.
V kilogramu těchto zásob, to je cca 0.7 litru bude zhruba 850 gramů cukru a 150 gramů vody. Je tedy třeba naředit asi 700 gr nebo ml vody.
Povařit kvůli nosemě by to asi chtělo, ale šetrně, aby tam nevznikalo příliš HMF. To znamená zvyšovat teplotu spíš pomaleji, aby se cukry nedostaly do kontaktu s příliš horkým dnem hrnce a místo prudkého varu zvýšit teplotu na takových spíš jen 85 - 95 st C a nechat takových 15- 20 minut.
Případně by bylo dobré spojit naředění s převařením. Do hrnce odměřit vodu, přivést k varu, vypnout nebo jen přepnout na mírný stupeň a přidat zásoby na ředění. A dále už zvýšovat tu teplotu pomalu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 70369


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu