78141

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 13. 3. 2017
Re: Jde to i bez Ă??SV

Ale ono  to v poslední době se nevstahuje jen na med spousta lidí začínná
nakupovat zboží na farmářských trzícha odmítají kupovat zboží které pred
jeho prodejem procestuje půl světa. Znovu ožívá nákup potravi z místních
zdrojů. Pomalu se vžívá Najdi si svého farmáře, řezníka, včelaře a t.d.

pepan


---------- Původní zpráva ----------
Od: JosPr <e-mail/=/nezadan>
Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz>
Datum: 12. 3. 2017 23:28:59
Předmět: Re: Jde to i bez Ä?SV

" To "ze lidi uz nechteji kupovat med v krame" je pochybny vysledek kauzy
Vcelpo,trosku drahy spas pro majetek CSV.....
"

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 70200


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(82.99.171.68) --- 13. 3. 2017
Re: Jde to i bez Ă??SV

Podle front v Lidlu a jak se tam prodává med bych neřekl. Naopak o existenci spíš zápasí farmářské trhy.

SPíš je vidět ztráta důvěry v med obecně, lidi spíš šahají po jiných přírodních sladidlech - javorový sirup, nebo přestávají sladit vůbec.

To souvisí i s tím, že se začíná psát o škodlivosti Fruktozy.

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 70201


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
(82.99.171.68) --- 13. 3. 2017
Fruktoza uz neni IN.

Dnes vědci bijí na poplach. Vysoký příjem fruktózy přispívá k obezitě i poškození jater. Zvyšuje riziko postižení diabetem a kardiovaskulárními onemocněními, stojí za současnou celosvětovou epidemií obezity. Může způsobit i rozvoj karcinomu slinivky.
https://onemocneni-jater.zdrave.cz/fruktoza-muze-byt-nebezpecna/

Obecná domněnka, že fruktóza je pro nás zdravá, protože pochází z ovoce, není zcela přesná. Do určité míry je to pravda. Fruktóza se ale nachází i v některých druzích zeleniny a v medu
Fruktóza zvyšuje syntézu tuků, které se usazují v cévních stěnách. Jasně tedy s uvedeného vyplývá, že stojí za různými cévními chorobami a ischemickou chorobou srdeční. Co je ještě zákeřnější - fruktóza zvyšuje množství viscerálního tuku. Pro ty co neví: viscerální tuk je důležitý, protože fixuje naše orgány v těle. Je-li ho však příliš, zvětšuje objem břicha a obvod pasu! Ukládání tuků z fruktózy v játrech může při dlouhodobém přebytku dojít až k jejich ztučnění či zánětu jater.

Další zákeřností fruktózy je fakt, že se po její konzumaci cítíme daleko méně sytí.

Ještě zpět ke srovnání s glukózou. Zatímco se glukóza spálí a na tuk přemění jen z 5%, fruktóza se přemění na tuk ze 40%. Nedělejte si ale z tohoto faktu závěr, že glukóza je zdravější!
http://vyvazenezdravi.cz/zakerna-fruktoza

Tak jsem docela překvapený co se všechno dneska píše. Před pár lety co jsem na to poprvé narazil, toho na netu tolik nebylo.

Teˇd aby se neprovalilo že je to v medu. :-)

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 70202


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
(82.99.171.68) --- 13. 3. 2017
Re: Fruktoza uz neni IN.

Jak vidno, fruktóza také velmi výrazným způsobem rozhazuje organismus z rovnováhy. Stejně jako bílý cukr i ona ho uvádí do kyselinotvorného režimu, který je živnou půdou třeba pro nádorové bujení. Máme prostě trvale překyselený organismus.

Navíc fruktóza je zrádná v tom, že šálí mozek. Ač pozřeme hodně jídla slazeného fruktózou, mozek má pocit, že nejedl a nutí nás jíst dál. Jíme vlastně tuky, protože s těmi v těle fruktóza směle reaguje.
http://www.nejenmaminkam.cz/index.php/25-zdravi/zdravi/819-fruktoza-jeden-velky-omyl-ktery-poskozuje-jatra-a-ledviny


To se nestačím divit. Za chvíli to bude mít pověst horší jak palmový olej. :-)

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 70203


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
Potu?ník Václav (e-mailem) --- 13. 3. 2017
Re: Fruktoza uz neni IN.

Problém není mnoho fruktózy, ale málo fyzické námahy.
VP

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 70205


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
(82.99.171.68) --- 13. 3. 2017
Re: Fruktoza uz neni IN.

Problém není mnoho fruktózy, ale málo fyzické námahy.
VP
-------------

Problém je to, co se píše a čemu věří zákazníci.

Zákazník má právo být blbý. Pokud má prachy, rozhoduje co si myslí on, ne to co je pravda.

Velká část spotřebitelů - tedy ti co si myslí že mají jíst zdravě a proto kupují med - čte takové weby.
Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 70208


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
stanislavpe (85.13.101.138) --- 13. 3. 2017
Re: Fruktoza uz neni IN.

Škodlivost fruktozo-glukozového sirupu je nesmysl. Škodí pouze jeho nadměrná konzumace, stejně jako téměř všech potravin. Ono to chce používat vlastní mozek a nebrat všechno co se objeví na internetu za jedinou pravdu. Všeho s mírou.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 70209


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu