78136

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 11. 4. 2016
Re: varidol

"Pokud jde o parafín ve vosku, je to zásadní problém, podle zpracovatelů
vosku nebudou za pár let zpracovávat koláče vosku od včelařů, protože řada
včelařů už vosk parafínem falšuje."
Ale parafín ve vosku je poměrně snadno zjistitelný už základní analýzou na nějakém hodně levném chromatografu.
nemluvě o klasických titračních analýzách nebo o stanovení teploty tání vosku a mechanických parametrů - rozsahu měknutí toho vosku.
Falšovat včelí vosk parafínem, pokud je ten vosk určený na mezistěny, by mohl skutečně jen hlupák.
Jedině že by se jednalo o včelí vosk určený na svíčky.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 68567


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu