78124

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Polásek --- 28. 8. 2003
Re: Jakou rámkovou míru ?

Pokud si budeš úly a příslušenství dělat sám, je podle mne vhodná délka rámku od 39 po 45 cm, výška podle toho, jak těžké nádstavky s medem budeš ochoten zvedat. Pokud budeš úly kupovat, tak nejlépe nějakou normalizovanou míru, snad podle Langstrotha nebo Dadanta, po vstupu do Eu díky konkurenci tyto úly zlevní více než úly na nějakou místní českou míru.
Vosk zahorka rozpuštěný ve fermeži - Takhle ošetřený povrch úlu bude po roce venku jednotvárně šedivý až černý a barva na něm díky vosku nebude držet. Když už včelí vosk, tak zevnitř úlu rozpuštěný v acetonu nebo nějakém ředidle a fermež zvenku a na fermež hned nebo až po roce barvu. Nebo místo fermeže použít lazuru.

.............................................
Podle vašich reakcí mi vychází jako nejrozumnější Optimal 420 x 170 x 28,čtvercový půdorys nástavku 435 x 435, bez falců, tloušťka stěn 25 mm z lehkého dřeva, dokončených včelím voskem rozpuštěným v horké fermeži.Je na mých úvahách něco špatně?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 3809


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu