78083

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


KaJi (212.77.163.100) --- 6. 10. 2008
Re: Cukr za 11,50

Karel:>Tak to ať si Brusel vyřídí s mými včelami. To oni to dávají do medu, já ne. Já to dávám včelám<
........
Není řečeno kdo, ale co nesmí být přidáváno do medu.
----------------

Gusto, kolik let nazpátek nekrmíš včely cukrem?
Mám takový dojem z tvých příspěvků, že jen pár let.

To znamená, že před tím jsi přidával cukr do medu?
A už žádný cukr včelám nedáváš?


Když tak listuji včelařsými katalogy z EU i USA, tak nevím proč tam je spousta krmítek (i velkoobjemových na zimní krmení) a dokonce i spec. cukr na zimní krmení.


Podle mě je sacharoza jako sacharoza a jestli se tam ze zimních zásob kde už je to u mě namíchané v podletí 1:1 a víc, něco přejde, tak se to změní po vytáčení na celkem nevýznamný zlomek.

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 31858


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
G.Pazderka (80.78.156.8) --- 6. 10. 2008
Re: Cukr za 11,50

Nekrmím prakticky od vstupu do EU. Vím. Je to málo času, ale činím tak nepřímo v souvislosti s náklady. Jde o náklady, které jednoduše nemám a o práci, kterou navíc nemusím činit. Hodně mne to přiblížolo ke včele jako k živému tvoru který chovám. Při posledním vybírání medu prostě med jen přeskládávám a odstraňuji nadbytečný. Tím učiním hodně úkonů součastně kdybych krmil a doplňovat sirupem. Také jde o podprahovou slídivost a tím nemoci.¨Mám rád včely a třebas pejskař je také citlivý na nějaké nepřiměřené reakce u druhého na psa. Krmení vidím jako dost velký zásah do včelstev a jsou k tomu jasné inicie, které mohou hlavně za nemoci a ztráty. Včelstev mám hodně, ale nemám je jako fabriku, ale jako zábavu z které se dá žít.

O USA. Tam je cukr asi také zakázán. Asi z toho důvodu jako v EU. Nejde o přírodní sladidlo. Sacharóza není přírodní sladidlo, tím je glukóza a fruktóza. Takže jestli jsem mohl něco o krmítkách hodnotit, tak jsem byl vždy informován z překladů otom, že se hlavně používají do něj jiné než cukerné (sacharózové) sirupy na území USA. Nevím, to jistě, ale podle všeho je tam také zákaz krmení sacharózou.

Pokud včelstvu nebo i do čestvého medu s vysokým podílem aktivity přidám sacharózový roztok, bude podle množství takových enzymů i rozštěpen a dokonce může být zbytek takové sacharózy v normě. Proto je asi zákaz EU cokoli do medu přidávat, protože se tímto postupem jasně falšuje med.

Jinak navedli mne k tomuto mí zákazníci, protože je velmi zajímá proč ten druhý včelař a jakým právem může do včelstev přidávat cukr a potom z toho samého úlu jim prodává med. Asi bych byl špatný obchodník, kdybych odmítal vidět očima zákazníka a nedělal vše proto, aby dostával jen kvalitní produkt.


....
Karel:>Gusto, kolik let nazpátek nekrmíš včely cukrem?
Mám takový dojem z tvých příspěvků, že jen pár let.

To znamená, že před tím jsi přidával cukr do medu?
A už žádný cukr včelám nedáváš?


Když tak listuji včelařsými katalogy z EU i USA, tak nevím proč tam je spousta krmítek (i velkoobjemových na zimní krmení) a dokonce i spec. cukr na zimní krmení.


Podle mě je sacharoza jako sacharoza a jestli se tam ze zimních zásob kde už je to u mě namíchané v podletí 1:1 a víc, něco přejde, tak se to změní po vytáčení na celkem nevýznamný zlomek. <

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 31868


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu