78082

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


eva (77.240.184.8) --- 29. 5. 2007
medovina

Nevěděl by někdo, jak si mohu změřit obsah kyselin v medovině? Mám k dispozici skromnou pedologickou laboratoř (sklo, digestoř, filtráky...)
Děkuji* At vam včelky neuleti * * *
Eva

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 22951


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Eman (84.244.110.98) --- 29. 5. 2007
Re: medovina

>...jak si mohu změřit obsah kyselin v medovině?

PH - Lakmusovými papírky :-). Na oplátku mi Evo napiš k čemu ti je to dobrý. Díky

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 22972


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
eva (77.240.184.8) --- 30. 5. 2007
Re: medovina

Lakmusákama určim jen PH. To bych se ale nedopočítala kolik gramů jakých kyselin tam je. Navíc medovina je barevná a lakmusáky jen málo přesné, a tak mi neprozradí nic o skutečných kyselinkách. Potřebuju něco přesnějšího.

Je to dobrý k zahnání zvědavosti na vlastnosti našich dobrounkých medovin. Až bratříčkovi určim nějakých deset vzorků, zbydou mi krůpěje medoviny na degustaci pro přátele. Jinak budou věčně čekat ve sklepě.

hezký jarní den tvým včelkám

Evča

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 22979


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Eman (84.244.110.98) --- 30. 5. 2007
Re: medovina

> Je to dobrý k zahnání zvědavosti na vlastnosti našich dobrounkých medovin

Tak to jo. Já bych si našel nějakého šikovného mírného alkoholika na Vysoké škole chemicko-technologické a možná by za lahvičku medoviny navíc něco vymyslel :-).

Medovina je vlastně víno z medu, tak se podívej na stranu 20:
http://www.vscht.cz/kch/kestazeni/sylaby/labulohy.pdf

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 22983


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
Ivan Cerny (88.100.170.119) --- 30. 5. 2007
Re: medovina

Od doc. Melzocha ze stejné katedry je i článek o kyselinách v destilátech. Uvádí tam i typická procenta.
Ivan

www.otevrena-veda.cz/ov/users/Image/default/C2Seminare/MultiObSem/006.pdf

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 22985


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu