78129

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Stonjek (213.151.87.64) --- 23. 5. 2007
Re: Materi kasicka

S MK je trochu problém. Když se užívá přes trávicí trakt, tak její využitelnost je poměrně malá. Nejčastěji se vmíchává do jemně zkrystalizovaného nebo pastovaného medu např ručním mixérkem a pak se drží v ledničce v horním patře. Druhý způsob je rozpustit jí v lihovině a uvádí se, že to může být i medovina a samozřejmě chlad a tma. Na odsávání je nejlepší si vyrobit odsávačku z vysavače, kdy podtlak se zredukuje na hadičku cca 6 - 8 mm a z hnědé prachovnice se vyvedou dvě trubičky. Jedna je jenom ve špuntu a druhá sahá asi do poloviny lahvičky a tato je špičatá a MK se s ní odsává. Na druhou se nasadí hadička s podtlakem. No a síla podtlaku se musí trochu zregulovat. 3 - 4 dení larvička se zahnutým drátkem vyhodí a obsah buňky se vysaje. Na 1 gr. je nutno vysát asi 5 - 7 matečníků.Jinak získávání MK je vysoká škola včelařiny a chce se to na ní specializovat a s odbytem nějakého většího množství je to ještě o hodně horší než s medem. Pro sebe a pro známé si jí občas pár gr. udělám, ale nic víc. Nejlepší a zcela vyčerpávající informace naleznete v knize Witek - Jančí/ možná jména trochu komolím/ Včelí mateří kašička/ Slovensky/ Hodně úspěchů! Zdraví R. Stonjek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 22868


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Jan Cervenka (e-mailem) --- 23. 5. 2007
Re: Materi kasicka

Mnohokrat dekuji za odpoved.
Nechci to na prodej, je to pro potrebu rodiny (zeny) a znamych.

Honza


Dne středa 23 květen 2007 21:47 Stonjek napsal(a):
> S MK je trochu problém. Když se užívá přes trávicí trakt, tak její
> využitelnost je poměrně malá. Nejčastěji se vmíchává do jemně
> zkrystalizovaného nebo pastovaného medu např ručním mixérkem a pak se drží
> v ledničce v horním patře. Druhý způsob je rozpustit jí v lihovině a uvádí
> se, že to může být i medovina a samozřejmě chlad a tma. Na odsávání je
> nejlepší si vyrobit odsávačku z vysavače, kdy podtlak se zredukuje na
> hadičku cca 6 - 8 mm a z hnědé prachovnice se vyvedou dvě trubičky. Jedna
> je jenom ve špuntu a druhá sahá asi do poloviny lahvičky a tato je špičatá
> a MK se s ní odsává. Na druhou se nasadí hadička s podtlakem. No a síla
> podtlaku se musí trochu zregulovat. 3 - 4 dení larvička se zahnutým drátkem
> vyhodí a obsah buňky se vysaje. Na 1 gr. je nutno vysát asi 5 - 7
> matečníků.Jinak získávání MK je vysoká škola včelařiny a chce se to na ní
> specializovat a s odbytem nějakého většího množství je to ještě o hodně
> horší než s medem. Pro sebe a pro známé si jí občas pár gr. udělám, ale nic
> víc. Nejlepší a zcela vyčerpávající informace naleznete v knize Witek -
> Jančí/ možná jména trochu komolím/ Včelí mateří kašička/ Slovensky/
> Hodně úspěchů!       Zdraví R. Stonjek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 22869


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu