78124

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 21. 8. 2006
Re: Uchovavani vosku

Nemusíš jen je potřeba udržovat teplotu tavení mez 60 až bodem varu pak se tvoří emulze a jestli se ti vytvořily koláče plísně tak není čistý a musí se roztavit znovu . Já sám to dělám dvakrát při první tavbě ten var tolik nevadí protože vím že podruhé se to od sebe odloučí ale již musím dávat pozor na teplotu vodní lázně kde to rozpouštím ta vodní lázeň je důležitá kvůli vyčištění ve sluneční tavidle to tak dobře nejde Já převařuji ze slunečního tavidla i zbytky a vosk znovu rozpouštím ve vodě . Ještě je třeba dodat , že po určité době a za určitých podmínek se na vosku vetcoří voskové krystaly které na první pohled připomínají plíseň ale to je přirozený proces zvláště v chladnu bývá to vidět i na mezistěnách a v teple to zmizí.
(to jeden v mém obvodu takové mezistěny roztavil je jel koupit nové )
Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: m <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: Uchovavani vosku
> Datum: 21.8.2006 10:43:07
> ----------------------------------------
> > takže s tím varem nebo větším mícháním roztaveneho vosku s vodou opatrně.
>
> Nejspíše tedy budu muset přejít na čisté tavení sluncem.
> Co v tom vosku vlastně plesniví? Nějaké proteiny?
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18384


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu