78123

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Polášek (90.178.51.173) --- 4. 11. 2018
Re: kyselina šťavelová (72238) (72241) (72242) (72243) (72248) (72249) (72250) (72252)

Záleží jaká to je kyselina šťavelová. Běžně to je dihydrát, ten taje při nějak 101 st C a odpařuje se při asi 157 st C. Pokud to je bezvodá kyselina šťavelová, ta má podle údajů sublimovat při teplotě kolem těch 157 st C. Přirozeně dávkování musí být taky rozdílné.
Jinak při té teplotě varu či sublimace dochází zřejmě k částečnému rozkladu a částečně se do vzduchu dostává přímo kyselina šťavelová. Jak moc, záleží na podmínkách toho ohřevu. Jednak na teplotním spádu neboli teplotě, na jakou se zahřívá to odpařovací místio a potom na příměsích, které v kyselině jsou a na materiálu odpařovacího zařízení. Některé materiály mohou rozklad kyseliny šťavelové iniciovat, takže se do vzduchu dostane kyseliny šťavelové méně.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 72253


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:JosPr - Re: kyselina šťavelová
Předchozí:Pavel A - Re: kyselina šťavelová


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu