78141

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



BlaĹžena DvoĹ?ĂĄkovĂĄ (e-mailem) --- 8. 11. 2014
Re: (65081)

Rád kdybych neměl pravdu. Za 46 let včelaření jsem pár tun pokrmil a proto
jsem to napsal co se tam taky dalo najít. Co to tedy bylo v těch 5 kg
sáčcích . Já to napsal jako otázku , že to nesladilo voda zůstala bílá. A to
okopávání? Vyučíl sem se zahradníkem , tak že sem si za soudruhů zažil
motyčky o čem se ti nni nezdá. I když to byla krásná léta. Standa


---------- Původní zpráva ----------

Od: stanislavpe/=/atlas.cz

Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz>

Datum: 8. 11. 2014 21:10:06

Předmět:


"Uvědomujete si vůbec, jaké nesmysly tady o cukru píšete. Cukr je potravina

a podléhá před distribucí přísné kontrole jak po chemické stránce, tak po

stránce nečistot a sladivosti. Pokud by tam zbytkové vápno, tak budete mít

bílý povlak na sklenici nebo na dně rozpouštěcí nádoby. Pokud se toto

někoho dotkne, tak ať promine, ale nevydržel jsem a musel reagovat. Cukrem

krmíme protože tam je minimum pevných částic (popelovin) a med jim bereme

nejen kvůli vlastnímu prospěchu, ale protože tam je daleko víc pevných

částic než v cukru. Ono od pěstování řepy kdysi záda bolela, jednocení,

okopávání, ruční osekání chrástu to bylo něco oni to obvykle dělaly ženy,

přidělili jim řádky a starejte se. Dnes je to pohoda."

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65082


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:R. Polďż˝ek - kvalita cukru Re:
Předchozí:stanislavpe -


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu