78082

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Tomáš Heřman (e-mailem) --- 20. 4. 2011
Re: Prom?tne se cena cukru + 100% do ceny medu (51626)

Simanskym kvasinkam je teplota skoro jedno. Uz to neresim. Kvasim v zime,
to mam cas a doma je relativne teplo ale pisou ze kvasi od 13°C.
Dolskym jsem topil akvarijnim topitkem, protoze jsem si nastudoval navod a
pisou tam ze musi byt 20-25°C a ze presto nejede vlak :-)

Dalsi sranda je, ze se doctes, ze varit medovinu z vicek nejde. Jde a jak
pekne, ted kvasi druha varka. Vis co bych slivovice musel prohnat vickama
:-))

T.H.




2011/4/12 ales molcik <alesmolcik/=/seznam.cz>

>
> Co jsem se bavil se včelaři, kteří medovinu dělají, tak většina to první
> kvašení má v postupu na léto a nemusí řešit teplotu. O medovině vyráběné za
> studena, jsem už někde četl, a ty kvasinky to je co přesně zač? Šimanského
> kvasinky to je oficiální název? Jinak z medu se dá i pálit něco jako
> slivovice. Co jsem měl možnost ochutnat tak se to dá, tedy ta 55% ,jak to
> má k 70% alkoholu to už je pro drsňáky. Ono přeměnit med na alkohol je
> nejekonomičtější zhodnocení medu.
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 51745


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Jan Cervenka - Re:
Předchozí:Jenda - Re: jarni kvety


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu