78079

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Kateřina Bambušková (e-mailem) --- 25. 2. 2011
Re: (50907) (50909) (50910)

Zdravím,

jen tak mimochodem definici másla znám... a za klasické máslo se považuje
již výrobek, který má nad 80% tuku, viz třeba
http://cs.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1slo
Rozhodně žádné margariny nekupujeme a například to olešnické máslo těch
alespoň 82% tuku má...
http://www.ole.cz/produkt.php?nazev=maslo-velkospotreb.-baleni-10kg
stejně jako třeba jihočeské máslo od madety...
http://www.madeta.cz/cs/produkty-a-sluzby/nase-produkty?c=410&p=15100
a spousta dalších co se prodávají nejen v různých marketech, ale i v
kterékoliv maloprodejně...
No a co se týče toho medu, tak nemám potřebu si jej kupovat z obchodu, když
nám ho dávají naše včely :-)
<http://cs.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1slo>

S pozdravem
Kateřina Bambušková X<:3 )~


2011/2/25 Ji?? Pala <e-mail/=/nezadan>

> Milá Kateřino, až půjdete příště do těch marketů o kterých jste psala,
> přiberte si lupu a přečtěte si co všechno je na tak zvaném másle napsáno.
> Pokud tam nebude velkými písmeny napsáno, že balení obsahuje pouze mléčný
> tuk v DEVADESÁTI DVOU PROCENTECH, tak se jedná pouze o nějaký druh
> margarinu.Což je v podstatě různě CHEMICKY UPRAVENÝ ROSTLINNÝ TUK,
> samozřejmě může být tento produkt "osmraděn určitým malým množstvím
> mléčného tuku, aby se neřeklo a uspokojili se lidé Vaší skupiny. Na
> skutečné máslo z kravského mléčného tuku nemáte. Med si však můžete kupovat
> ve Vámi zmíněných marketech v trvale tekutém stavu. Když byste si projela
> web, tak se dozvíte, že tento med je vyroben ze sirupů vyrobených z různých
> zcukřených škrobů. Nechte si chutnat - jak to máslo tak i med z marketu.
>
> J.P.
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 50911


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Josef.Mensik - Re: Re:
Předchozí:Jiří Pala - Re:


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu