78123

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radek Hubač (e-mailem) --- 22. 7. 2010
Re: neva?en? medovina (46053)

Ahoj, je to hrozně jednoduché, kvasinky POWER jsou k dispozici ve včelařských prodejnách spolu se živnou solí. Na 100l medoviny dej 35KG medu. Teplotu udržuj na cca 25 st C třeba i s pomocí akvarijního topítka. Doporučuji udělat zákvas - trochu převažené vody rozpustit med poměr 1:2 víc vody. přidej něco kvasinek a trošku živné soli a nech cca nad 20st. Kvasinky je třeba roztřepat ve skleničce s vodou kolem 30st. do 2 dní bude kvasit. Většinou ohřeju polovinu vody i méně, rozpustím v ní med a doleji studenou, po ochlazení roztoku na 25 st. zakvasit zákvasem, to je vše. Moje finta je přidat něco šťávy z čerstvých citronů (cca 4 na 100l) pro lepší chuť i čeření.
Radek



> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: zdenek <zdnovotny/=/seznam.cz>
> Předmět: neva?en? medovina
> Datum: 22.7.2010 07:44:00
> ----------------------------------------
>
> prosím o radu,
>
> zbyl mě nějaký tmavší med,chtěl bych zkusit nevařenou medovinu,má někdo
> nějaký odzkoušený způsob aby se dílo
> podařilo,výsledkem by mělo být přírodní nepříliš sladké
> víno
>
> dík za každou dobrou radu
>
> Zdeněk
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 46055


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Josef.Mensik - Re: neva?en? medovina
Předchozí:Tomáš Heřman - Re: Re: Re: MIMO TEMA


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu