78125

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(e-mailem) --- 22. 3. 2009
Re: Velk? balen? cukr (34753) (34757) (34758) (34759) (34781) (34784) (34795) (34796)

Takový namíchaný cukr by se musel rozpustit a celý proces výroby od kalolisů přes mlýnky a pračky zopakova. to je vlastně polovina procesu výroby.
Už také nevíte jaké kombinace podvodů by jste vymysleli

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: KaJi <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: Velk? balen? cukr
> Datum: 22.3.2009 09:52:58
> ----------------------------------------
> > Zajímavé v této souvislosti je, že nejlacinější med se k nám dováží z
> > Itálie. Zřejmě i tam mají flexibilní preacovní sílu ve státní správě.
> :-))
>
> Itálie je kapitola sama pro sebe, coby země s nemocným hospodářstvím je tam
> pracovní síla v jižní části velice levná, pokud rovnou to za pár šupů a na
> černo nedělají afričtí a podobní přistěhovalci.
> --------------------------------------------
> Už vidím černocha jak dělá na černo na celnici nebo na berňáku. :-)))
> --------------------------------------------
>
> K tomu, že se cukr smíchá s kakaem nebo čajem, doveze a potom přečistí, na
> to se dívám poněkud skepticky. Ono to totiž není tak jednoduché takový mix
> spolehlivě a hlavně levně zbavit příměsí včetně zabarvení a potom zase
> odpařit roztok a získat tuhý rafinovaný cukr, aby se to vůbec cenově
> vyplatilo.
> --------------------
> Tohle taky nikdo nedělal. To se spotřebovávalo do potravinářské a cukrářské
> výroby. Naprosto legálně a nice se nemuselo vykazovat. Než se
> upravil/upřesnil celní sazebník.
> -----------------------
>
>
> To není líh s realizovatelnou tržní cenou díky dani 200 - 400 kč
> za litr, ale cukr s cenou 20 Kč za kilo. Dávalo by to poněkud větší smysl
> pouze v případě, kdyby se taková směs rozpustila, zběžně zbavila příměsí a
> potom prodala jako sirup pro výrobu čokoládových cukrovinek nebo stáčených
> čajů a podobných. A původní rafinovaný cukr, který by se jako nakoupil pro
> tuto výrobu, potom nějak pod rukou prodal...
> -------
>
>
> Mějte se, jdu makat. :-))
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 34800


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:pavel - vrby
Předchozí:Radim Polášek - Re: Velk? balen? cukr


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu