78125

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(e-mailem) --- 6. 10. 2008
Re: Cukr za 11,50 (31823) (31824) (31831) (31832) (31833) (31835) (31837) (31840) (31846) (31853) (31859) (31866) (31877) (31878) (31881) (31882)

Ještě vám zbývá vysvětlit vyšší podíl sacharózy v akátovém medu a její pozdější nižší hodnoty

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Gustimili?n Pazderka <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: Cukr za 11,50
> Datum: 06.10.2008 20:44:02
> ----------------------------------------
> Proč by tam měla být zjištěna sacharóza. Nevíte že ji včela svými výměšky
> dokáže při zpracování rozštěpit?
> -----------------------------------------------------------
> Příteli Pazderko, skutečně sacharózu včela rozštěpí beze zbytku tak, aby
> nebyla v medu zjistitelná?? To je pro mne novinka. Tím končím diskusi na
> toto téma.
> Zdravím Pepča
> .............
>
> Diskuze je možná pro Vás pane Křapka uzavřená, ale otazníky stále vidí nad
> včelařem, coby dodavatelem průmyslového cukru do medu a jeho obhajobou před
> zákazníkem, co si kupuje med.
>
> Samozřejmě že ve svých včelstvech nenaleznete sacharózu. Když pominu kdo
> odebírá vzorek pro taková zjištění a tím ho může velice při výběru coby Vy,
> znalý producent medu ovlivnit, dále je tu matematika a fyzika, která dokáže
> spočítat vložené množství sirupu, množství včel - enzymu k rozštepení,
> množství nového medu (do konce května) podíl štepení nejen včelou ale také
> stávající nový med a i pyl svým chrakterem přispívá k štěpení a doštěpení
> Vašich zásob cukru a nakonec dojdete coby včelař co umí přeskládat najaře
> vložené zásoby tak, aby se dostaly do aktivního oběhu a k enzymům, co jsou
> i v obalu stále minimálně 3 měsíce velmi aktivní a nazvete ji medem a
> odešlete ho do VÚ Dol, aby jste měl nějaký papír o Vaší produkční kvalitě
> před zákazníkem.
>
> Neberte to jako urážku, ale zkušený včelař (pokud se za něj považuje) dle
> svých schopností dokáže velmi eliminovat vkládání průmyslových cukrů do
> svých včelstev a tím dodržovat Evropská pravidla. Jasné je, že pravidla se
> porušují a 25 kg vloženého cukru na včelstvo se nezlobte, je i někde nad
> 600 n.m. příliš.
>
> Zdravím a děkuji za Vaše sdílené názory. PS: Včela opravdu za přispění
> svých enzymů a jiných příčin dokáže rozštěpit sacharózu na hodnoty,
> splňující normu. (třebas i Český med)       
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 31883


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Josef.Mensik - Re: ujet? diskuze okolo krmen? cukrem
Předchozí:Gustimilián Pazderka - Re: Cukr za 11,50


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu