78079

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(e-mailem) --- 6. 10. 2008
Re: Cukr za 11,50 (31823) (31824) (31831) (31832) (31833) (31835) (31837) (31840) (31847) (31849) (31851)

JEŠTĚ JEDNA MALIČKOST V MEDU SE BĚŽNĚ VYSKYTUJÍ TYTO CUKRY fruktóza , glukóza, sacharóza, melicitóza. Proto je tam stanovena hranide sacharózy která nesmí být překročena. Med prodávaný včelařem ze dvora je považován za zemědělský produkt a prodávaný z regálu v obchodě je výrobkem . Zrovna tak je to s těmi švestkami když je nacpeš do sklenic Zpracovatelé medu skupují med od desítek včelařů pak jej důkladně promíchají, vyčistí přidají různé medy z tropů , různé škroby proti krystalizaci, zahřejí ho, atd. To pak v žádném případě nelze považovat za zemědělský produkt, ale je to jen výrobek

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Gustimili?n Pazderka <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: Cukr za 11,50
> Datum: 05.10.2008 22:14:13
> ----------------------------------------
> Med mohu prodat přeci jako švestky na stromě. Ukážu na úly a zákazník si ho
> vybere a odstředí. Uvedu ho na trh? Ano. třebas i takto... Mohu do takového
> úlu cpát sirup? Myslím si že nemohu ho nikdy použít, protože je uvniř vždy
> nějaký med. A pokud ho použiji, mohu si být jistý, že vždy tam budou zbytky
> po takovém krmení nebo doplňování zásob když ho prodávám jako ty švestky na
> stromě. ;-)
>
> Slovo výrobek v medové směrnici myslím si že vůbec ale není.
> ........
> Pepan:>I v evropské legislativě se rozlišuje med jako zemědělský produkt
> získaný od včel který se po zabalení do spotřebitelského balení stává
> výrobkem a tam se opravdu nesmí nic jiného než med míchat<
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 31857


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:KaJi - Re: Cukr za 11,50
Předchozí:Josef Kala - RE: lean


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu