78138

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Tomáš Heřman (e-mailem) --- 14. 8. 2007
Re: Korkov? z?tky - popt?vka (24269) (24275) (24288) (24290) (24291) (24305) (24312) (24324) (24332)

Premyslim nad touto diskusi a nevim, zda se mi ze oba zpusoby (klasicke krmeni a zimovani na medu) ma z ekonomickeho hlediska pro i proti a neni bez podrobne kalkulaci mozne rici co je ekonomicky vyhodnejsi.

Pridani nastavku medu je velmi elegantni. Me by, ale zajimalo, jaky med pouzit k zimovani, kde takovy nastavek zavickovaneho medu skladovat a jak se o nej starat, aby byl v tuto dobu pripraven na nasazeni?? Nebo se neskladuje a je na vcelstvu?

Doufam, ze to neni nejake tajne knou-how - o zimovani na medu zatim mnoho nevim, cetl jsem jen par clanku, ale zajimala by me praxe.

Diky

T.H.



> Eman.
> No já si myslím, že kdyby Vás to živilo, tak s největší pravděpodobností
> skončíte u zimování na medu jako GUPA. Představa, že prodejní cena medu je
> o více 50% vyšší než nákupní cena,je sice hezká, ale pokud se tím neživíte,
> tak s tím spojené náklady nemáte rozklíčované a moc s nimi nepočítáte. Já
> si opravdu myslím, že kdyby jste si do nákladů započítal vše, tak Vám mezi
> zimováním na medu a na cukru výrazný a ekonomicky významný rozdíl nevyjde.
> V dnešní ekonomice jsou nevyšší náklady vždy na práci a s tou hobby včelaři
> tak nějak nepočítají, ale když započtete každou minutu spojednou se
> včelařením a oceníte ji nějakou reálnou mzdou, připočtete daně, sociální a
> zdravotní pojištění, odpisy a pod. a pak porovnáte s dosaženými příjmy za
> med, budete nejspíš uvažovat stejně jako GUPA. A to pominu jím uváděné
> výhody hygienicky čistě zakrmených včelstev, jakožto tématem, kterým celá
> tato diskuse začala.
> Vše hezké.
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24333


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Jirka Rožnov - Přezimování oddělků_začátečník
Předchozí:vsusicky - Re: Korkové zátky - poptávka


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu