- Tomáš Heřman (e-mailem) --- 14. 8. 2007
Re: Korkov? z?tky - popt?vka (24269) (24275) (24288) (24290) (24291) (24305) (24312) (24324) (24332)
Premyslim nad touto diskusi a nevim, zda se mi ze oba zpusoby (klasicke krmeni a zimovani na medu) ma z ekonomickeho hlediska pro i proti a neni bez podrobne kalkulaci mozne rici co je ekonomicky vyhodnejsi.
Pridani nastavku medu je velmi elegantni. Me by, ale zajimalo, jaky med pouzit k zimovani, kde takovy nastavek zavickovaneho medu skladovat a jak se o nej starat, aby byl v tuto dobu pripraven na nasazeni?? Nebo se neskladuje a je na vcelstvu?
Doufam, ze to neni nejake tajne knou-how - o zimovani na medu zatim mnoho nevim, cetl jsem jen par clanku, ale zajimala by me praxe.
Diky
T.H.
> Eman. > No já si myslím, že kdyby Vás to živilo, tak s největší pravděpodobností > skončíte u zimování na medu jako GUPA. Představa, že prodejní cena medu je > o více 50% vyšší než nákupní cena,je sice hezká, ale pokud se tím neživíte, > tak s tím spojené náklady nemáte rozklíčované a moc s nimi nepočítáte. Já > si opravdu myslím, že kdyby jste si do nákladů započítal vše, tak Vám mezi > zimováním na medu a na cukru výrazný a ekonomicky významný rozdíl nevyjde. > V dnešní ekonomice jsou nevyšší náklady vždy na práci a s tou hobby včelaři > tak nějak nepočítají, ale když započtete každou minutu spojednou se > včelařením a oceníte ji nějakou reálnou mzdou, připočtete daně, sociální a > zdravotní pojištění, odpisy a pod. a pak porovnáte s dosaženými příjmy za > med, budete nejspíš uvažovat stejně jako GUPA. A to pominu jím uváděné > výhody hygienicky čistě zakrmených včelstev, jakožto tématem, kterým celá > tato diskuse začala. > Vše hezké. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 24333
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |