78123

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 8. 1. 2007
Re: med a mikrovlnka (20001) (20002) (20003) (20008) (20011) (20013) (20016) (20021) (20025) (20031) (20048) (20052)

Od: Radim Polasek:

> Asi by bylo nejlepší se shodnout na tom, že med se v mikrovlnce rozehřívat
> může, maximálně pokud to je med určený třeba do pečiva nebo možná do
> medoviny. Med určený přímo k jídlu ne. A teorie nechat výzkumníkům.
..........

Nesouhlasím, potom by muselo jít celkově o omyl s rozehříváním a ztekucováním medu jako takovým.


Radime žádný vědec ani výzkumník se nevezme na triko takový povrchní názor, protože u vynálezu jakým je ohřev potravin magnetronem v uzavřeném kovovém prostoru a jeho následná komercionalizace měla jasné myšlenky. Úspora elektrické energie, šetrnější úprava potravin a menší vliv na ztráty výživných látek a obsahy vitamínů atp., vysoká uživatelská bezpečnost proti popálení, průnik přes neorganické látky a ohřev organických, atd. atd.

Pro zájemce o tuto problematiku je heslo pro vyhledávače: magnetron

Jde o regulaci a podmínky takového ohřevu medu magnetronem a to je názor, který se vytříbil u ztekucování a ohřevu medu jako všeobecně, dostatečně hluboko. Nejsem ochoten se vrátit k ohništi před chatrč jako do minulých dob vývoje člověka, stejně jako konzument medu, který vyžaduje tekutý med. Nejsem ochoten se krčit před nějakým názorem, který mě bude přesvědčovat jak je mikrovlnka škodlivá, když baští mouku místo párků, víno z vody a přípravků, zvoní mu v kapse mobilní telefon, hledí do TV, užívá si energie z jaderných paliv atd, atd. Nejsem demagog.

_gp_
http://vindex.ic.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20055


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Ivan Cerny - Re: med a mikrovlnka
Předchozí:Zdeněk Dukát - Dotace a 40 včelstev


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu