78143
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radim Polášek (e-mailem) --- 7. 1. 2007
Re: med a mikrovlnka (20001) (20002) (20003) (20008) (20011) (20013) (20016)
Mikrovlny ohřívají pouze elektricky vodivé hmoty, nevodivými procházejí. Zkrystalizovaný med se skládá z převážné části z krystalů cukrů, které jsou nevodivé a v pórech mezi nimi je vodivý zbytkový roztok. Myslím, že v tom zbytkovém roztoku jsou rozpuštěny všechny cenné látky medu. Mikrovlné zážení ohřívá jenom ten zbytkový roztok mezi krystaly cukrů, takže dochází nekontrolovaně k místnímu přehřátí roztoku a k zničení těch cenných látek.
R. Polášek
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 20021
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu