75891

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radim Polášek (e-mailem) --- 3. 8. 2006
Re: cukernatění medu (17852) (17862) (17872)

No, přesný rozsah na stupně bych bral s rezervou kvůli různému složení
různých medů, ale tak nějak ten interval funguje. Nad 40 st C se med
ztekucuje v tepelných komorách, co se týká druhého konce, už dávno jsem si
ověřil, že med uložený do mrazničky zůstává tekutý (omezeně dlouhou dobu po
rozmražení).
Nabízí se otázka, jak moc by bylo náročné skladovat med pár měsíců při
nějaké teplotě těsně nad nulou, kdy by med zůstal tekutý.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Eman" <e-mail/=/nezadan.iol.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Wednesday, August 02, 2006 10:04 PM
Subject: Re: cukernatění medu


> V mých knihách píší, že krystalizace se ustává při teplotách mimo rozsah
+5
> až +25 C. Nejrychleji med krystalizuje při teplotě +14 C. Toto jsem si
také
> prakticky ověřil. Uchovávat med při teplotě +40 C není dobré, protože HMF
> rychle narůstá a med za 8 týdnů přesáhne přípustnou hranici 40 ppm.
>
> ----------------------
> >- kryštalizácia sa spomaľuje uchovávaním medu pri teplotre +40°C
> >Tieto popznatky si môže každý včlár nájsť v múdrych >včelárskych knihách.
> Anton

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 17878


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Milan - inzerát - dřevěné a polystyrénové úly
Předchozí:Karel - Re: krmeni vcel z kbeliku


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu